Share |

YDINASE-UHKA ? ?

13.9.2024

YDINASE-UHKA ? ?

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=3f65f6f3feeae64f&q=kolmas+maailmansota&udm=2&fbs=AEQNm0CPWFpWXd0k0xCR5-pV9l7D3MT11huxOfmUQSB5_vcqDZKFOVeUrSOg0Ej29Hl_CPldZagQj4c24AUVKphyMXWCGQRUkP3BDeN36R7QrMq7vRfHz1MQkOmIPArwVu9M-scMaSPcOtot-gITDFoTkOpA9cXoXtVOd6t69tdPJ6v--us_eRg&sa=X&ved=2ahUKEwjHuanTzr-IAxUvExAIHYpiK7UQtKgLegQIDBAB&biw=1920&bih=919

KOLMAS MAAILMANSOTA

https://uvmedia.org/tag/kolmas-maailmansota

Analyysi: Tuovatko F-16-hävittäjät Ukrainaan tullessaan skenaarion kolmannesta maailmansodasta?

https://uvmedia.org/2024/09/11/analyysi-tuovatko-f-16-havittajat-ukrainaan-tullessaan-skenaarion-kolmannesta-maailmansodasta/

Lännen sotilasliitto Nato toimittaa Ukrainan ilmavoimille amerikkalaisia F-16 Fighting Falcon -hävittäjäkoneita. General Dynamicsin rakentamat neljännen sukupolven hävittäjät kykenevät kantamaan myös ydinaseita ja Moskova pitää niitä ydinaseuhkana.

Putin: Ukrainalle annettava lupa iskeä länsiaseilla syvälle Venäjälle tietäisi sotaa Naton kanssa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putin-ukrainalle-annettava-lupa-iskea-lansiaseilla-syvalle-venajalle-tietaisi-sotaa-naton-kanssa/9006774#gs.eisq7c



Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Ukrainalle annettava lupa länsiaseilla tehtävistä pitkän kantaman iskuista Venäjälle tietäisi sitä, että Nato-maat ovat sodassa Venäjää vastaan.

– Tämä muuttaisi merkittävällä tavalla tämän konfliktin luonnetta. Se tarkoittaisi sitä, että Nato-maat ovat sodassa Venäjää vastaan, Vladimir Putin sanoi valtiontelevision toimittajalle.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi arvosteli torstaina voimakkaasti länsiliittoutuneiden viivyttelyä, koska ne eivät ole antaneet lupaa käyttää antamiaan aseita iskuihin Venäjällä sijaitseviin sotilaskohteisiin.

Lue myös: Venäjä pommitti Ukrainan laivaa Nato-maan merialueella

Kreml ärähti: "Yritys jatkaa sotaa viimeiseen ukrainalaiseen"

Zelenskyi: Venäjä on aloittanut vastahyökkäyksen Kurskissa

Ukrainan valttikortti on katoamassa – Valmistautuuko Venäjä rauhanneuvotteluihin?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6422f73b-c94f-49c6-888a-24368a72b3ec

Venäjän tällä viikolla Kurskissa aloittaman vastahyökkäyksen yksityiskohdat ovat vielä pitkälti hämärän peitossa. Iltalehden Tilannestudion 102. jaksossa käydään läpi, mitä tilanteesta tällä hetkellä tiedetään.

Ässät uhkaavat loppua Ukrainan hihasta

Presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina pyrki Kurskin operaatiollaan luomaan rajan ylittävät hyökkäykset estävän puskurivyöhykkeen sekä vahvistamaan omaa asemaansa neuvotteluissa.

Lue myös

Zelenskyi paljasti, mihin Ukraina pyrkii Kurskissa

Kastehelmen mukaan tämä neuvotteluvaltti on nyt vaarassa hävitä.

– Nyt neuvotteluvaltin asema hieman kaikkoaa ja se menetetään jo sellaisessa tilanteessa, jossa ei ylipäänsä ole ollut vielä mitään konkreettista tietoa mistään neuvotteluista.

Vaikka Venäjä ei havittelisikaan tällä hetkellä koko Kurskin alueen vapauttamista, on tilanne silti Ukrainalle epätoivottava ja vaikea.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi juuri syyskuussa maan olevan valmis astumaan neuvottelupöytään. Hän oli aiemmin luonnehtinut neuvotteluiden olevan mahdottomia niin kauan kuin Ukrainan operaatio Kurskissa jatkuu.

Ukrainan neuvotteluvalttien heikentäminen saattoikin olla myös Kurskin vastahyökkäyksen takana.

– Voisi sanoa, että Venäjä tekee ennaltaehkäiseviä iskuja myös neuvotteluja silmällä pitäen, Kastehelmi arvioi.

Erikoistoimittaja Emil Kastehelmi on yksi Ukrainan sodan rintamatilannetta seuraavan Black Bird Groupin perustajista. Tiimi seuraa Ukrainan sodan kehittymistä avointen lähteiden kautta ja päivittää tilannetta The War in Ukraine -verkkokarttaan.

Erdoğan: Venäjän on palautettava Krim Ukrainalle

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a3a927e8-d11f-49a5-81e4-873222f148ff

Tähän artikkeliin on koottu Ukrainan sodan keskeisimmät tapahtumat torstailta 12. syyskuuta 2024. Kyseessä on sodan 932. päivä.

Erdoğan: Venäjän on palautettava Krim Ukrainalle

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vaati Venäjää palauttamaan Krimin niemimaan Ukrainalle. Asiasta kertoivat muun muassa Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu Ajansı (AA) sekä yhdysvaltalainen Newsweek.

– Tuemme vakaasti Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä. Kansainvälinen oikeus vaatii Krimin palauttamista Ukrainalle, Erdoğan sanoi AA:n mukaan.

Erdoğan peräänkuulutti sodalle AA:n mukaan ”reilua ja kestävää rauhaa”.

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov kertoi keskiviikkona Moskovan toivovan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin voi vierailla Turkissa keskustellakseen Erdoğanin kanssa, kunhan valmistelut on suoritettu.

Erdoğan lausui kommentit Krimin niemimaasta samana päivänä, kun Peskov kertoi Putinin mahdollisesta vierailusta. Erdoğan kommentoi asiaa videoviestissä Krim-foorumilla.

Turkin valtiollinen uutistoimisto kertoi artikkelissaan, että Krimin tataareja on vainottu sen jälkeen, kun Venäjä otti niemimaan haltuunsa vuonna 2014.

– Uskon, että Krimin tataarien oikeuksien vahvistamiseksi otetaan lisäaskelia, Erdoğan sanoi AA:n mukaan.

Erdoğan on säilyttänyt tiiviit suhteet Venäjään Ukrainan sodan aikana ja esimerkiksi vastustanut lännen pakotteita Venäjää kohtaan. Samaan aikaan Turkki on kuitenkin tuominnut Venäjän hyökkäyssodan.

Britannia on jo sallinut Ukrainan käyttää pitkän kantaman ohjuksia

Britannia on päättänyt sallia Ukrainan käyttää Britannian toimittamia Storm Shadow -ohjuksia pitkän kantaman iskuihin Venäjälle, Kyiv Independent raportoi Guardianiin vedoten.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi aiemmin, että hänen hallintonsa ”selvittää”, poistetaanko Ukrainalta pitkän kantaman ohjuksiin liittyvät rajoitukset. Ukraina ei ole voinut käyttää yhdysvaltalaisia Atacms-ohjuksia Venäjän maaperälle suunnattuihin iskuihin, sillä Yhdysvallat ei ole antanut siihen lupaa.

Sen sijaan Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov uskoi Yhdysvaltojen jo tehneen päätöksen antaa Ukrainalle lupa käyttää pitkän kantaman Atacms-ohjuksia myös Venäjän maaperälle suuntautuviin iskuihin.

KOLMAS MAAILMANSOTA

https://www.tapionajatukset.com/44755

UKRAINASTA MAAILMANSOTAAN ?

https://mikasalmi.wordpress.com/2024/09/11/ukrainassa-muhii-maailmansodan-siemen/