Share |

SUOMI STUBB PURRA

KUN KUULET TÄMÄN

https://www.youtube.com/watch?v=uzR5jM9UeJA

OLEN LÄHETTYVILLÄ

VETERAANIN PÄIVÄKÄSKY

https://www.tapionajatukset.com/39950

PRESSA

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/ALEXSUSKI_11.PNG

28.8.2024

Stubb: Suomen aseilla Ukraina voi hyökätä myös Venäjän puolelle

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010656367.html

Suurlähettiläskokous|Presidentti Alexander Stubb nosti suurlähettiläskokouspuheensa kärkiteemaksi presidentinvaalikampanjansa aikana lanseeraamansa arvopohjaisen realismin.

Mediatilaisuudessa Stubb vahvisti sen, että Ukrainalla on oikeus iskeä suomalaisilla aseilla myös Venäjän puolelle.

”Suomi ei ole asettanut minkäännäköisiä rajoituksia sille, mitä Ukraina voi niillä aseilla tehdä, jotka olemme Ukrainalle luovuttaneet”, Stubb arvioi.

”Kunhan niitä käytetään puolustusmerkityksessä ja sitoutuneena kansainväliseen oikeuteen.”

Stubb nosti puheen kärkiteemaksi jälleen jo presidentinvaalikampanjan aikana lanseeraamansa arvopohjaisen realismin käsitteen.

”Määrittelen arvopohjaisen realismin kokoelmana universaaleja, vapaudesta, perusoikeuksista ja kansainvälisistä säännöistä nousevia arvoja, jotka huomioivat myös globaalin monimuotoisuuden, kansallisvaltioiden, alueiden ja kulttuurin sekä historian realiteetit”, Stubb totesi.

Suurlähettiläskokouksessa pitämässään puheenvuorossa Stubb nosti perinteiseen tapaansa esiin kolme pointtia Suomen ulkopolitiikan painopisteistä. Ne olivat euroatlanttisuus, Ukraina ja Venäjä sekä Suomen globaali vaikutusvalta.

Ensimmäisessä pointissaan Stubb korosti sitä, kuinka Nato- ja EU-jäsenyyksien myötä Suomi on lopullisesti osa läntistä arvoyhteisöä.

"Nato- ja EU-jäsenyyksien myötä olemme lopullisesti ja täydellisesti siinä läntisessä arvoyhteisössä, jonne olemme henkisesti kuuluneet koko itsenäisyytemme ajan", Stubb aloitti ensimmäisen pointtinsa.


"Enää emme tee tätä työtä yksin. Emme enää koskaan ole harmaalla alueella."

Toisessa pointissaan Stubb nosti esiin sekä Ukrainan tukemisen tärkeyden että sen, että pitkällä aikavälillä Suomen tulee löytää tapa elää Venäjän kanssa.

"On sekä arvojemme mukaista että intresseissämme, että Ukraina voittaa tämän sodan ja pääsee tavoittelemaansa oikeudenmukaiseen ja kestävään rauhaan", Stubb totesi.

"Jos Venäjä kokee onnistuneensa, Eurooppaa ja erityisesti meidän aluettamme uhkaa pitkä epävakauden kausi. Eikä vain Eurooppaa, vaikutukset ovat globaalit.”

Venäjän osalta Stubb kehotti malttiin erilaisten hybridivaikutusyritysten kohdalla.

"Pidetään itse huoli siitä, että emme ainakaan helpota näiden operaatioiden onnistumista. Maltti on suomalainen hyve. Ei juosta joka risahduksen perässä. Kun tavoitteena on hämmennyksen luominen ja mediatilan hallinta, voivat hyvääkin tarkoittavat kannanotot pelata vastapuolen pussiin", Stubb totesi.

Kolmannessa pointissaan Stubb nosti esiin näkemyksen siitä, kuinka niin sanottu globaali etelä tulee pitkälti ratkaisemaan sen, miltä uusi maailmanjärjestys tulevaisuudessa näyttää.

"Kun monenkeskinen yhteistyö perääntyy, kahdenvälinen yhteistyö ja erilaiset ryhmät tulevat yhä tärkeämmiksi", Stubb arvioi.

"Keskeisen tärkeitä maita, joihin meidän tulee syventää suhteitamme ovat paitsi isot globaalin etelän maat, myös niin sanotut keskivallat niin Afrikassa, Lähi-idässä ja Persianlahdella kuin Keski-Aasiassakin”, Stubb listasi.

Itse teen kaikkeni näiden suhteiden rakentamiseksi ja syventämiseksi”, hän totesi Suomen suurlähettiläille.

Valtonen: ”Aika ei todellakaan ole Venäjän puolella”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010653434.html

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/9dda0840a3e6f97290b03d86560c9957.jpg.webp

Suurlähettiläskokous|Ulkoministeri Elina Valtonen painotti suurlähettiläskokouksen puheessaan, ettei ministeriössä hyväksytä häirintää. Ministeriö avaa henkilöstöjohtajan haun myös talon ulkopuolisille.

Huoli Trumpin paluusta varjostaa Suomen tiivistyvää suhdetta Yhdysvaltoihin

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010657322.html



KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/d9767a1bd8c427dc3c58825b33ccda52.jpg.webp



Pääkirjoitus|Tasavallan presidentti Alexander Stubb asettelee sanansa Yhdysvalloista diplomatian tarpeet edellä, ja samoin tekee myös muu Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johto.

Presidentti Stubb osallistuu tänään koulurauhan julistukseen Hämeenlinnassa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/presidentti-stubb-osallistuu-tanaan-koulurauhan-julistukseen-hameenlinnassa/8997256#gs.e9rb5p

Erikoishaastattelu: Columbian huippuyliopiston suomalaisprofessori Anu Bradford varoittaa digijättien kasvavasta vallasta

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/erikoishaastattelu-columbian-huippuyliopiston-suomalaisprofessori-anu-bradford-varoittaa-digijattien-kasvavasta-vallasta/8997152#gs.e9o6na

Kukapa meistä voisi enää elää ilman älykännykkää, sosiaalista mediaa ja internetyhteyksiä. Tämän myötä vain muutama jättimäinen yritys hallitsee koko maailman digibisnestä.

KUVA

https://www.mtvuutiset.fi/videot/video/prog20849106

Purra toivoi kiitosta, mutta sai haukkuja

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010657770.html



Pääkirjoitus|Hallitus ja oppositio lähettivät toisilleen tiukkoja terveisiä puolueiden kesäkokouksissa.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/10de5fb75cd13c7cd220afe9bcdbeec1.jpg.webp

Purra: Perussuomalaiset on mukana rasisminvastaisessa kampanjassa – "Osalla mediaa on kova halu"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/purra-perussuomalaiset-ovat-mukana-rasisminvastaisessa-kampanjassa-osalla-mediaa-on-kova-halu/8997392#gs.e9nqen

KUVA

https://im.mtvuutiset.fi/image/8996944/landscape16_9/792/446/a58c49d135f2f0c69d424c7ea3ad4f81/Vx/lk-purra.jpg

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) avasi keskiviikkona viestipalvelu X:ssä antamiaan aiempia kommentteja puolueensa sitoutumisesta valtioneuvoston rasisminvastaiseen kampanjaan.

Perussuomalaiset on sitoutunut viime vuonna hyväksyttyyn tiedonantoon, Purra kirjoittaa.

Hän korostaa, että neljä hallituspuoluetta on ollut yhdessä kokoamassa ohjelmaa ja puolue on siinä mukana "aivan kuten kolme muutakin hallituspuoluetta".